Siirry sisältöön

Valkjärven varausleirialue

Alkaen 125,00 € / vrk
Valitse päivämäärä nähdäksesi tarkan hinnoittelun.

Valkjärven varausleirialue kansallispuiston pohjoisosissa on tarkoitettu leirien ja tapahtumien tukikohdaksi. Varausleirialue on suositeltava vaihtoehto suurille ryhmille, kun haluat tilaa ja rauhaa leiriytymiseen tai yksityisyyttä tapahtumallesi. Puiston pisin kävelyreitti, Kaakkurinkierros, kulkee aivan leirialueen yläpuolelta. Olhavanvuoren jylhät seinämät ja Mustalamminvuoren näköalatorni ovat molemmat 1,5 km:n päässä. Varausleirialueelle johtavan tien viereisessä metsässä on tehty luonnonhoidollinen metsänpoltto (n. 14 ha) kesäkuussa 2008.

Varausleirialueen koko, rakennukset ja piha

Varausleirialue on rakennettu vuonna 2015 ja siihen kuuluu noin 1,5 hehtaarin alue. Hirsisessä leirituvassa (n. 60 m2) on istumatilaa pöytien äärellä noin 40-50 henkilölle, ja ulkokatoksiin mahtuu istumaan noin 25 henkilöä. Leirituvan parvella sopii nukkumaan noin 6 henkilöä. Leirituvan lattialle voi myös levittää telttapatjoja. Lisäksi pihalla on reilusti tilaa teltoille.

Pihalla on myös ruoanlaitto- ja astioiden pesukatos, tulentekopaikka, maakellari, kaivo, kuivakäymälät (myös esteetön) ja puuliiteri. Lisäksi löytyy paikka erikseen tilattavalle telttasaunalle. Ranta on luonnonranta, ja rannassa on kanoottilaituri.

Sijainti

Varausleirialue sijaitsee kirkasvetisen Valkjärven rannalla noin 1,8 km:n päässä Saarijärven pysäköintialueelta. Kaakkurinkierros kulkee leirialueen vierestä.

Varustelu

 • Puuhella/uuni (leirituvan lämmitys ja ruoanlaitto)
 • Tuhkalapio ja -ämpäri
 • Liiteri, pätkittyä polttopuuta ja kirves
 • Pihalla yksi tulisija ja pöytäpenkit
 • Kahvi- ja teepannut, pannunalusia
 • Viisi kattilaa (kaksi pelkästään sisäkäyttöön), paistinpannu
 • Pesuvati tiskeille, puhdas- ja likavesiämpäri, vesikauha
 • Villasukkia 24 paria (leirituvassa ei saa liikkua ulkokengillä)
 • Lattiaharjoja, varrellinen luuttu ja ämpäri
 • Siirrettävä luiska pyörätuolille
 • Maakellari
 • Ruoanlaitto- ja astioiden pesukatos
 • Kuivakäymälät, myös esteetön (wc-paperia kannattaa ottaa mukaan)
 • Kaivo pihassa (Veden laatu täyttää talousveden kriteerit, mutta tällä hetkellä vedessä on haju- ja makuhaittoja, niin että lapset eivät ainakaan sitä juo. Lähimmät toiset kaivot Olhavalla ja Saarijärvellä huoltorakennuksen pihassa.)

Leirialueen varaaminen ja käyttö

Leirialueen maksimivarausaika on kaksi viikkoa. Leirialue on varattavissa vain online-järjestelmästä, ja prosessi alkaa kuvan alta Varaa-nappia klikkaamalla. Mikäli haluat varata useita kohteita, lisaa kaikki kohteet ensin ostoskoriin ja siirry maksamaan vasta sen jälkeen. Varausleirialueella liikutaan jalkaisin. Leirituvassa ei saa liikkua ulkokengissä. Korista löytyy käyttöön 24 villasukkaparia. 

Alue on vuokraajan käytössä tulopäivän klo 14:stä lähtöpäivän klo 11:een. Vuokralainen saa mennä alueelle vasta silloin, kun varausaika alkaa.

Huoltoajo-oikeus

Tavaroiden kuljetusta varten Saarijärven kautta Valkjärvelle voi varauksen tekijä hakea erillistä kulkulupaa perustellusta syystä. Tällainen syy voi esimerkiksi olla pidempi varausaika, catering-palvelu tai iso tapahtuma. Lupa voidaan myöntää yhdelle autolle tavaroiden vientiin sekä niiden pois hakemiseen varauksen päätyttyä. Ajo-oikeus koskee vain yhtä autoa ja oikeuttaa ajoon ainoastaan merkityllä reitillä Valkjärven leirialueelle, johon auto tulee pysäköidä varauksen ajaksi.

Hae huoltoajo-oikeus ajoissa. Käsittelyaika hakemuksille on 3-4 työpäivää. Hakiessasi huoltoajo-oikeutta lue varausehdot huolellisesti ja toimi niiden mukaan.

Avaimet

Tarkemmat tiedot avaimista lähetetään varausvahvistuksessa. Avaimet sijaitsevat avainkaapissa leirituvan seinällä, ja ohjeet käyttöön ja ongelmatilanteissa toimimiseen ovat avainkaapin vieressä. Vuokraajalle lähetetään varatun kohteen avainkaappiin kulloinkin voimassa oleva PIN-koodi tekstiviestinä varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon muutama tunti ennen vuokra-ajan alkua.

Vuokralainen on vastuussa avaimesta koko varauksensa ajan. Avain tulee palauttaa heti vuokra-ajan päätyttyä samaan avainkaappiin, josta se otettiin käyttöön. Palauttamatta jääneestä avaimesta peritään ehtojen mukainen korvaus.

Loppusiivous ja roskat

Vuokralainen on vastuussa rakennusten ja piha-alueen siisteydestä. Paikat on siivottava huolellisesti käytön jälkeen, jotta seuraavien retkeilijöiden on miellyttävä majoittautua. Repovedellä noudatetaan roskatonta retkeilyä, joten kansallispuistossa ei ole jätteiden keräysastioita. Jokainen vastaa omista jätteistään tuomalla ne pois alueelta.

Kohteella on vielä kompostoivat käymälät, jonne voi laittaa ruoantähteet, teepussit ja kahvinporot. Isommat biojätteet on tuotava pois alueelta. Tulisijoissa voi polttaa vähän paperia ja pahvia sytykkeenä (EI alumiinivuorattuja tai metalli sisältäviä materiaaleja). Poltettavia roskia ei saa jättää seuraaville asiakkaille riesaksi. Kohteelle ei myöskään saa jättää mitään ruoka-aineita.

Lue lisää roskattoman retkeilyn periaatteista ja retken suunnitteluvinkeistä: https://www.luontoon.fi/roskatonretkeily

Lemmikkieläimet

Leiritupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä. Kansallispuiston alueella lemmikkieläimet on aina pidettävä kytkettyinä kiinni.

Huomioitavaa

Tupakointi sisällä on kielletty.

Kaivovesi on juomakelpoista, mutta sisältää tällä hetkellä melko voimakkaita maku- ja hajuhaittoja, jolloin varsinkaan lapset eivät halua juoda sitä.

Matkapuhelinten kuuluvuudessa on katvealueita. Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus omalta operaattoriltasi. Jos puhelin ei kuulu, hakeutuminen muuta maastoa korkeammalle avoimelle paikalle ja/tai puhelimen SIM-kortin poistaminen hätäpuhelun ajaksi voi auttaa asiaan. Matkapuhelimien kuuluvuus

Ehdot

Muista tutustua vielä varausehtoihin ennen varausta.