Siirry sisältöön

Lojukosken kota

Alkaen 75,00 € / vrk
Valitse päivämäärä nähdäksesi tarkan hinnoittelun.

Lojukosken kota pihapiireineen on melontaretken tukikohta. Kanootin pystyy kantamaan helposti Repovedeltä Kuutinkanavan kohdalta rauhalliselle Tervajärvelle. Lojukosken yleisen nuotiopaikan vieressä on kanoottilaituri. Kallioinen ranta ja kirkas vesi soveltuvat hyvin myös uimiseen. Lojukoskelle kannattaa ottaa kesäisin myös mato-onki mukaan. Kodalta pääsee suoraan sekä Kaakkurinkierrokselle että Koppelonkierrokselle.

HUOM! Varataksesi Lojukosken kodan marras-joulukuulle 2022 tai vuodelle 2023, siirry tupasivulle osoitteessa: luontoon.fi/lojukoskivuokrakota.

Kodan tyyppi, piha ja ranta

Hirsikota (50 m2) on rakennettu vuonna 2008. Kodassa on istumatilaa 25-30 henkilölle ja yöpymistilaa penkeillä ja lattialla noin 10 henkilölle. Pihapiirin käyttö kuuluu varaukseen. Ilman varausta pihapiirin käyttö ei ole mahdollista. Ranta on luonnonranta. Kanoottilaituri on lähellä olevan yleisen tulipaikan rannassa.

Sijainti

Kota sijaitsee Tervajärven rannalla noin 3 km päässä Saarijärven ja noin 3,5 km päässä Tervajärven pysäköintialueelta. Kodalta pääsee suoraan sekä Kaakkurinkierrokselle että uudelle Koppelonkierrokselle. Kodalle ei ole kulkuoikeutta maitse moottoriajoneuvolla. 

Varustelu

 • Kamiina (kodan lämmitys ja ruoan valmistus liedellä)

 • Tuhkalapio ja -ämpäri sisällä, ulkona kannellinen tuhkaämpäri

 • Liiteri, pätkittyä polttopuuta ja kirves

 • Puulaatikot, 2 kpl

 • Pihalla tulisija ja pöytäpenkit

 • Kahvi- ja teepannu

 • Iso ja pieni kattila (erikseen sisä- ja ulkokäyttöön), paistinpannu, pannunalunen

 • Pesuvati tiskeille, puhdas- ja likavesiämpäri, vesikauha

 • Harja ja rikkalapio, ulkoharja, lumilapio

 • Umpisäiliökäymälä (ei-kompostoiva, wc-paperia kannattaa ottaa mukaan)

 • Kaivo on kodan välittömässä läheisyydessä 

Kodan varaaminen ja käyttö

Kota on varattavissa ympäri vuoden.Kodan voi varata vain online-järjestelmästä, ja prosessi alkaa kuvan alta Varaa-nappia klikkaamalla. Mikäli haluat varata useita kohteita, lisää kaikki kohteet ensin ostoskoriin ja siirry maksamaan vasta sen jälkeen.

Kota on vuokralaisen käytössä tulopäivän klo 14:stä lähtöpäivän klo 10:een. Vuokralainen saa mennä kodalle vasta silloin, kun varausaika alkaa.

Avaimet

Tarkemmat tiedot avaimista lähetetään varausvahvistuksessa. Avaimet sijaitsevat avainkaapissa kodan seinällä, ja ohjeet käyttöön ja ongelmatilanteissa toimimiseen ovat avainkaapin vieressä. Vuokraajalle lähetetään varatun kohteen avainkaappiin kulloinkin voimassa oleva PIN-koodi tekstiviestinä varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon muutama tunti ennen vuokra-ajan alkua.

Vuokralainen vastuussa avaimesta koko varauksensa ajan. Avain tulee palauttaa heti vuokra-ajan päätyttyä samaan avainkaappiin, josta se otettiin käyttöön. Palauttamatta jääneestä avaimesta peritään ehtojen mukainen korvaus.

Loppusiivous ja roskat

Vuokralainen on vastuussa kodan ja pihapiirin siisteydestä, ja paikat on siivottava huolellisesti käytön jälkeen. Repovedellä noudatetaan roskatonta retkeilyä, joten kansallispuistossa ei ole jätteiden keräysastioita. Jokainen retkeilijä vastaa omista jätteistään tuomalla ne pois maastosta.

Käytössä on umpisäiliökäymälä, jonne ei saa laittaa biojätettä. Tulisijassa voi polttaa vähän paperia ja pahvia sytykkeenä (EI alumiinivuorattuja tai metallia sisältäviä materiaaleja). Kodalle ei myöskään saa jättää mitään ruoka-aineita.

Lue lisää roskattoman retkeily periaatteista ja retken suunnitteluvinkeistä: https://www.luontoon.fi/roskatonretkeily

Lemmikkieläimet

Kotaan saa tuoda lemmikkieläimiä. Kansallispuiston alueella lemmikkieläimet on aina pidettävä kytkettyinä kiinni. Korjaathan koirien jätökset pois piha-alueelta.

Huomioitavaa

Tupakointi sisällä on kielletty.

Matkapuhelinten kuuluvuudessa on katvealueita. Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus omalta operaattoriltasi. Jos puhelin ei kuulu, hakeutuminen muuta maastoa korkeammalle avoimelle paikalle ja/tai puhelimen SIM-kortin poistaminen hätäpuhelun ajaksi voi auttaa asiaan. Matkapuhelimien kuuluvuus

Ehdot

Muista tutustua ehtoihin ennen varausta.