Go to content

Tervajärven soutuvene

From 15,00 € / 4 h
Please select a date to get detailed pricing information.

Merchant

Eränen info.eranen@gmail.com +358405213821 Company id: 2959323-3 Merchant terms

Tervajärven välinevuokraamolle pääsy ajoneuvoilla ei ole mahdollista 22.5-2.6. https://eranen.johku.com/fi_FI/tervajarven-valinevuokraamo

Tervajärvi Repoveden kansallispuistossa on polveileva, rauhallinen ja kalaisa järvi. Tervajärveen pistävät niemet, länsirannan korkeat kalliot, upea kallioinen Tukkiniemi sekä veneellä hyvin tavoitettavat kolme kansallispuiston taukopaikkaa tulisijoineen houkuttelevat retkeilijöitä kokemaan tyynen järven ilta-auringossa. Suuret hauet ja Vuohijärvestä nousevat taimenet herättävät kalastajan kiinnostuksen Tervajärveen. Tervajärven soutuvene mahdollistaa niin aamu-usvaisen kalastuksen kuin tunnelmasoutelun ilta-auringossakin. 

Soutuveneestä

 • Soutuvene sijaitsee Tervajärven rantaan saavuttaessa heti ensimmäisenä oikealla (vaalea Suvi 460 -merkkinen)

 • Soutuvene on tarkoitettu yhdelle - kolmelle henkilölle

 • Veneessä on tilaa myös varusteille

 • Vene on hyvässä kunnossa

Vuokraus sisältää

 • Veneen lisäksi aikuisille tarkoitetut yleisliivit uimataitoisille (3 kpl), jotka kelluttavat 40 - 130 kg painoisen uimataitoisen henkilön ja lapsille tarkoitetut pelastusliivit

 • Lapsille tarkoitetut pelastusliivit seuraavissa painoluokissa

  • 1 kpl max 15 kg

  • 1 kpl 3 - 15 kg

  • 1 kpl 15 - 20 kg

  • 1 kpl 20 - 30 kg

 • Airot ja tulpan

 • Veneen tyhjennysvälineen

Tekniset tiedot

 • Suvi 460

 • Pituus 460 cm

 • Paino n. 85 kg

Vuokra-aika

Soutuveneen voi vuokrata tunti- tai vuorokausiperusteisesti. Tuntiperusteinen vuokraus kesto on 4, 8, tai 12 tuntia. Vuokrauksen voivarata alkamaan klo 06.00, 10.00, 14.00 tai 18.00. Vuokrauksen voi tehdä vielä edellä mainittujen alkamisaikojen jälkeen mutta korkeintaan kuitenkin 2 tuntia edellä mainittujen alkamisajankohtien jälkeen eli esim. klo 06.00 alkaneen vuokrauksen voi tehdä vielä klo 07.50. Päättymisaika on kuitenkin aina asiakkaan valitseman keston mukainen eikä myöhäisempi vuokrauksen aloittaminen jatka vuokrausta vastaavan tuntimäärän mukaisesti.

Vuorokausiperusteinen vuokraus voi olla kestoltaan 1 - 4 vrk:tta. Vuokraus alkaa klo 10.00 ja päättyy vuokrauksen mukaisesti asiakkaan tilaamana vuorokautena klo 10.00. Myös vuorokausiperusteisen vuokrauksen voi tehdä klo 10.00 jälkeen mutta korkeintaan 2 tuntia normaalin vuorokausiperusteisen vuokrauksen alkamisen jälkeen eli vuokrauksen voi tehdä vielä esim. 11.50. Päättymisaika on kuitenkin aina klo 10.00. Vuokrausta ei saa aloittaa ennen em. aikoja ja välineet tulee olla palautettu päättymisaikaan mennessä. Myöhästymisestä peritään tuntivuokraperusteinen hinta kaksinkertaisena. 

Ohjeita käytöstä

 • Aloittaessanne soutelunne, jättäkää ketju puun ympärille lukkoon

 • Soutelun päätteeksi vetäkää vene sille osoitetulle paikalle 

 • Siistikää vene käytön jälkeen, erityisesti veneen pohja on puhdistettava mm. hiekasta ja roskista ja saaliskalojen lima on huuhdottava pois veneen pinnoilta

 • Poistakaa veneen tulppa

 • Lukitkaa vene ja airot

 • Palauttakaa välineet niille osoitetuille paikoille

 • Laittakaa liivit kuivumaan vaateripustimille

Vastuut, vaadittava taito ja muuta huomioitavaa

Asiakas käyttää vuokrausvälineistöä omalla vastuullaan. Asiakas on velvollinen tarkastamaan välineiden kunnon ennen käyttöä. Rikkoutunutta venettä tai välinettä ei saa käyttää.

 • Käyttäkää pelastusliivejä aina ollessasi veneessä 

 • Hyvä retkikaveri on paras "turvallisuusväline", soutele kaverin kanssa

 • Älkää yliarvioiko taitojanne ja voimianne, aina voi palata takaisin, rantautua tai muuttaa reittisuunnitelmaa turvallisuuden vuoksi.

 • Huomioikaa kylmän veden vaarat ja vaikutukset

 • Olkaa vesillä "vesiselvänä"!

 • Jos jokin asia mietityttää, aina voitte soittaa ja kysyä!

Yleiset toimintaohjeet hätätilanteessa

 1. Arvioi tilanne 

 2. Estä lisävahingot

 3. Anna välitön ensiapu

 4. Hälytä apua (112)

 5. Pyri opastamaan apua paikalla

 6. Huolehdi muista osallisista

Veneily ja kalastaminen Tervajärvellä

Veneily on mahdollista Tervajärvellä Sulkusalmen länsipuolella ja Lojukosken eteläpuolella. Sulkusalmen itäpuoleinen ja Lojukosken pohjoispuoleinen vesialue kuuluvat puolustusvoimien hallinnoimaan Pahkajärven ampuma-alueeseen, jossa liikkuminen on luvanvaraista. Kyseisille vesialueille ei saa soutaa. Puolustusvoimien alueen rajat on merkitty kyltein ja puihin sinivalkoisin merkein.

Tervajärven rannoilla sijaitsee kolme kansallispuiston taukopaikkaa tulisijoineen. Kuutinkanavan Tervajärven puoleisella taukopaikalla ja Lojukoskella on laiturit rantautumista helpottamaan.

Tervajärveen pistävät niemet kuten upea kallioinen Tukkiniemi, Tervajärven luodot ja metsäinen Hermusensaari kutsuvat soutajia rantautumaan retken aikana. Huomioikaa, että majoittumiseen on suotavaa käyttää kansallispuiston taukopaikkoja. Näiden yhteydessä on myös käymälät. Avotulenteko on sallittu vain kansallispuiston taukopaikkojen tulisijoihin, joita koskevat myös rajoitukset metsäpalovaroituksen aikana pl. Lapinsalmen ja Kuutinkanavan kotatyyppiset rakennukset, joissa on huuvalliset tulisijat.

Tervajärvellä moottoreiden käyttö veneissä on kielletty (ml. sähkömoottori).

Verkkokalastukseen tarvitsette verkkomerkit ja niitä voit tiedustella Hevosojan osakaskunnalta, jonka alueeseen Tervajärvi kuuluu. Jokaisen muuta kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18 - 64-vuotiaan on maksettava kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksulla voi kalastaa yhdellä vavalla Tervajärvellä. Kalastonhoitomaksun voi hankkia eraluvat.fi

Tervajärven välinevuokraamo, kuinka vuokraamo toimii, kuinka ovi aukeaa

Vuokraamo sijaitsee Repoveden kansallispuistossa Tervajärven sisääntulossa osoitteessa Kivisilmäntie 720 Kouvola aivan parkkipaikan ja rannan läheisyydessä olevan esteettömän käymälärakennuksen vieressä. Lisätietoja vuokraamosta

Vuokraamon toiminta perustuu vahvaan luottamukseen kauppiaan ja asiakkaiden välillä. Vuokraa ja maksa vuokravälineet verkkokaupassa. Maksamisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja matkapuhelinnumeroon PIN -koodin vuokraamon oven oikealla puolella olevaan elektroniseen avainsäilöön (Igloohome). PIN -koodi lähetetään asiakkaalle n. 60 min ennen vuokrauksen alkua. Välineet (liivit, tulppa, tyhjennysastia) ovat vuokraamossa ja vene Tervajärven rannassa ensimmäisenä oikealla. Keskeisimmät ohjeet löytyvät myös vuokraamon seinältä.

Toimi vuokraamon ovella näin:

 1. Kosketa avainsäilön keskellä olevaa lukon kuvaa, säilö vastaa yhdellä piippauksella

 2. Näppäile saamasi PIN -koodi ja paina lopuksi avainsäilön keskellä olevaan lukon kuvaa

 3. Säilö surahtaa, päästää kolmiäänisen piippauksen ja vihreä valo vilahtaa säilön keskellä

 4. Tartu säilön vasemmalta ja oikealta puolella etusormi - peukalo -otteella ja avaa säilön kansi

Avaa varaston ovi ja nouda varusteet. Kun olet noutanut varusteet ja avannut veneen lukon varaston avaimella, jätä avain avainsäilöön ja sulje säilön kansi, jolloin lukko surahtaa, piippaa kerran pitkään ja samalla vihreä valo palaa hetken säilön keskellä.

Jätä vuokraamon (ja vuokratessasi muita retkeilytarvikkeita myös varustekaapin) avain avainsäilöihin ennen retkelle lähtöäsi. Näin myös muut vuokraajat voivat käyttää vuokraamon tuotteita. Varmista vielä ennen retken alkua esim. ennen veneellä vesille menoa, että jätit avaimet avainsäilöihin!

Varaston ovessa on QR -koodi, joka ohjaa tälle sivustolle ja opastaa mm. avainsäilön avaamisessa.

Ehdot

Tutustu ehtoihin ennen vuokrausta!